söndag 25 november 2012

Grå novemberhelg.

Hej på er! Hoppas ni har en fin helg. Här har det varit regnigt, grått och trist hela helgen och idag känns det som man har himlen på axlarna när man går ut. Inte alls kul! Inte har jag fått gjort det jag skulle göra heller. Gubben och jag var och plockade mossa i fredags, när jag kom hem från jobbet, och jag skulle gjort kransar igår. Tror ni inte att tråden var slut i blomsterhandeln då? Naturligtvis!! Vän av ordning säger ju då att man kan vara ute i lite mer god tid, men det är inte min stil, haha. Hon skulle få hem på tisdag, så då får man gå dit istället.


Den här amaryllisen planterade jag för en månad sen och härom dagen när jag skulle titta hur långt den kommit, så stod pappersstruten rakt upp. Den hade vuxit lite VÄL bra kan man tycka. Men så är det här i huset. Antingen blomma långt innan jul, eller in i februari, haha.

Så här är det tänkt att blomman ska se ut framöver.


Tycker den var helt underbar.

Ja, så var det dags igen här att plocka bort bilder så man får in några nya. Vet att man kan göra något, men hade inte tid med det, så istället fick det bli några bortplockade bilder. Har ju en scrapblogg också och tycker det är lite konstigt att bilderna läggs in på samma!


Köpte den här för ett tag sedan också och den blommar så tacksamt. Bara älskar att ha de blommorna framåt julen. På andra sidan krukan sitter den här gynnaren.


Fick den här domherren någonstans ifrån och tyckte han kunde passa här på kanten. Köpte en cyklamen samtidigt men den vill sig inte längre. Vi brukar inte vara kompisar så länge!!


Har fått den här orkidén att blomma nu. Finns en stängel på en annan, lilafärgad, också, men den fotar jag när den slagit ut. Har flera äldre stänglar på den här också, men det verkar inte komma några knoppar på dom. Är det någon som vet vad man gör med dom? Orkidéer är ju inte något jag är duktig på precis.

Avslutar med en bild på den här busfian.


Har ni sett busblicken på den här saken? Igår var hon på språng precis hela dan. Synd bara att inte matte var lika alert, haha.

Idag har jag bakat lussekatter. Är det enda jag gjort i "julväg" så här långt. Inte tänker jag göra så mycket heller, men något får det väl bli. Men nu ropar gubben att kaffet är upphällt så jag får gå och ta mig en kopp - och en lussekatt!!

Ha en fin vecka allihop och ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie






fredag 16 november 2012

Jobbehelg

Hej på er! Ja, så är det helg igen. Inte för att det gör mig så mycket, ska ändå jobba, haha. Men det är ju skönt för er som jobbat hela veckan. Är så längesen jag jobbade bara vardagar så jag har glömt hur det känns när helgen kommer!! Skulle egentligen varit ledig ikväll, men lovade jobba för min jobbar-kompis som har det jobbigt just nu. Man måste ju ställa upp för varann när det är som det är.


Har ni sett så fint Fia ligger här? Det var gubben som tog kortet härom kvällen. Att hon ligger still så länge att man kan ta ett kort är ovanligt. Det är mest rus och stoj på henne.

Ullared ja! Hittade allt jag skulle utom någon sak att ge något av barnbarnen. När man närmar sig inredningssakerna och det så får alltid min gubbe så väldigt bråttom, haha. Hade gärna botaniserat lite bland julsakerna också, men nu blev det inte så. Men det är skönt att ha hittat nästan alla julklappar i alla fall.

Hoppas ni får en fin helg. Sköt om er och ta väl hand om varann så hörs vi!

ENGLISH: Short version. I will work this coming weekend. I should have been free this evening but is working for my workmate that has a bad moment right now.

Fia is laying still here. It's a good picture of her I think. It was my DH that took it.

I found almost everything in Ullared, except for one small thing for the grandkids. It's always like this when you getting close to things for the home or Christmas stuff, my DH always gets in a hurry then, lol. Would have been lovely to go there on my own!!

I hope you'll get a nice weekend. Take care of each other. See you!

Kram Elzie

tisdag 13 november 2012

Lite ledighet!

Hej på er! Ja, här görs det inte inlägg var dag inte! Är fortfarande hostig och i natt steg till och med gubben UPP och gick ut med hunden, haha. Själv känner jag mig halvdöd och det är jobbigt. Men jag har, sent omsider!, ringt till vårdcentralen och fått mig lite hostmedicin. Hjälper inte den inom några dagar så får jag väl gå dit istället. Man blir oerhört trött när man inte får sova på nätterna. Förstår dom som är trötta nu!!

Vi var hos min mor häromdagen och fick lite nyheter till livs. Hon har fått för sig att hon ska flytta till "hemmet" nu. Och jag tycker det är skönt att hon tagit beslutet själv. Hon hade t o m ringt till hemmet som ligger i närheten av där hon bor och bett att få komma och hälsa på, haha. Nu får man bara hoppas att hon får ett rum där snart. När hon nu vill själv alltså!

Hittade några foton på min farmor och farfar också. De är tagna på farfars 80-årsdag och jag tycker dom är så fina på dom. Här är det farfar själv. Den stackarn fyllde år på julafton! Jag tyckte alltid så synd om honom.


Ni ser det typiskt gulaktiga fotot från 70-talet, haha. På nästa kort så är farmor med. Det syns på bilden att hon inte är så pigg. Hon gick bort några månader senare.


Många fina blommor fick han. Min farmor hade den vackraste dahliarabatt jag någonsin sett. Där fanns hur många olika sorter som helst. Så synd att ingen gör den nu för tiden. Huset där dom bodde är numera uthyrt.


Hittade också den här bilden av min far och hans syskon. De är från vänster Rune, Sonja, Sigrid och far. Båda herrarna är också borta nu och damerna sitter svårt dementa på varsitt hem. Visst är det sorgligt?

Jag har fått fnatt på att göra fotoböcker! Nu håller jag på med en från 2009 och hoppas jag kan göra den klar snart. Det är riktigt roligt, faktiskt. Brukar ju scrappa mina foton, men när man ska göra från semestrar o dyl så föredrar jag nog fotoböcker. Det blir så hiskeligt stora album när man scrappar. Men kul är det!

I morgon ska vi göra något kul också. Vi ska åka hit!


Ska bli kul att komma iväg lite. Jag ska köpa julklappar, hade jag tänkt. Man får ju tänka på portmonän nu när gubben är arbetslös och då passar Gekås alldeles utmärkt, haha. Sen blir det ju en liten utflykt också.

Men nu ska jag göra gubben sällskap i tv-soffan lite. Och så hoppas jag att jag slipper hostan i natt så att vi får sova - äntligen. Jag har nog inte sovit mer än 3 timmar i natt och det är lite lite. Hoppas ni mår bättre därute och att ni har en bra vecka. Ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie

PS! Lovar att jag ska ha gubben att fota mina nya glasögon någon dag snart!



onsdag 7 november 2012

Host, host

Hej på er! Ja, här hostas det för fullt. Hela nätterna håller jag på, så nu känns det som man är helt mör. Varken jag eller gubben får sova, så i natt gick jag och la mig i soffan till slut. Och somnade efter många om och men!


Lite dåliga bilder på min fågelbur idag. Den här går väl an, men den här!!


Nåväl, får skylla på ljuset som inte fanns. Men ni ser i alla fall ljusslingan jag lagt i buren. Den lyser så fint på kvällen så.

Nehej, jobb ikväll igen, så jag får väl hitta på något innan dess. Gubben är ute och sågar ner en gren som hängde in på grannens gran. Och sen ska han in och lämna vår tv, för den var naturligtvis tvungen att gå sönder också nu!! Inte annat än man blir lite knäpp. Konstigt nog var garanting kvar på den. Alltid något att glädja sig åt, haha.

Hoppas ni har en solig och fin onsdag som vi har. Ta väl hand om varann så hörs vi.

Kram Elzie

söndag 4 november 2012

En award!

Hej på er! Ja, nu är det söndag kväll och det är bara att vänta på måndag morron igen. Då ska man upp tidigt så det är lika bra att sätta både klocka och mobil. Jag har alltid vaknat av klockan, men man vet aldrig. Är ju en riktig sömntuta som väl egentligen skulle jobbat bara kvällar om det skulle varit bra, haha. Men sen är det ju det problemet att jag helst är hemma på kvällarna. Fast jobbar man inom vården så kan man inte välja, så denna veckan har jag två kvällar i rad att jobba!!

Har fått en award av goa, snälla Monika som jag ju skulle skicka vidare.


Men jag har ju alltid så svårt att bestämma mig för vilka som ska få awarden. Det finns ju så många fina bloggar här i världen. Så nu skickar jag den vidare till mina bloggvänner istället. Ni ska veta att jag bara älskar era bloggar. Även om jag är lite dålig på att besöka dom numera!

Min son kom på besök igår och skulle visa upp nya bilen. Det var en Volvo V70 4D. Och så här ser den ut.


Måste erkänna att jag inte vet om detta är en V70, haha. Det var bara den härligt röda färgen jag utgick från. Sån färg vill jag ha på min silvergråa också!!!

Så hoppas jag att ni får en fin vecka. Här ska det jobbas fyra dagar, sen är jag ledig tre. Då måste jag börja med mina julkort om det ska bli några. Har märkt att det inte alls blir som jag planerat nu när gubben är hemma. Har alltid haft svårt att komma igång när jag har sällskap och detta är inget undantag. Men jag lär väl få vänja mig. Så många som blir arbetslösa nu så lär inte gubben komma i första rummet. Spelar ingen roll hur duktig man är när man är för gammal.

Hörde på nyheterna nu att det är många personer under 50 som tidigare varit politiker som får pension. Kunde inte låta bli att tänka på när Anders Borg sa att arbetslösa inte skulle få höjning på ersättningen - för då skulle dom låta bli att söka jobb. Jaha, kära Anders Borg, hur är det med dina f d kolleger? Ska inte dom också söka jobb, som vanligt folk? Kom inte och säg att det är rättvist här i världen!!

Kram Elzie

fredag 2 november 2012

Tid till eftertanke

Hej på er! Ja, så är det helg igen. Och inte vilken helg som helst. Alla Helgons Dag är det ju i morgon och det är starten på en underbar tid, tycker jag. Och då talar jag om tiden på våra kyrkogårdar. SÅ underbart vackert med alla ljus som tänds överallt nu.

Jag har jobbat till halv 2 idag, men efter middag, så åkte gubben och jag iväg på vår sedvanliga ljuständarresa. Först bar det iväg till hans föräldrars grav, kallt som bara den, men inget regn, konstigt nog. Brukar nästan alltid vara det annars när vi ska tända ljus. För att inte tala om stark vind!

Därefter åkte vi till kyrkogården där min far ligger och tände ljus i minneslunden där.


Jag vet att jag har visat dom här "ljusträden" tidigare, men jag har lovat min vän Judy i USA att visa hur vi gör vid Alla Helgons Dag, så därför kommer dom i repris. Tyvärr var det lite för ljust när jag fotade så man får inte fram den rätta känslan riktigt.


Så här ser det ut där man kan sätta blommor och ljus, om man vill. Däremot är det inte tillåtet att lägga kransar i minneslunden. Det tar alldeles för stor plats. Där är alltid så fint i den här "rundningen". Alltid står där massor av blommor, t o m mitt i vintern. På stenen ligger det granris som personalen lagt dit. Där brukar det rinna vatten när det är varmare ute.


Detta är mina morföräldrars grav. Som ni ser är det längesen dom gick bort, tyvärr alldeles för tidigt för att jag skulle ha en chans att lära känna dom. Lilla Märta födde fram 11 barn, inte konstigt om de blev sjuka! Morfar jobbade ju som stins. Därav det fina "märket" på stenen.

Den här helgen är jag ledig och det ska verkligen bli skönt. Ska försöka få lite gjort här hemma och så ska jag hälsa på mor, tänkte jag. Får väl se om gubben hinner hänga med, haha. Jag hoppas att ni också får en fin helg. Ha det så gott, ta väl hand om varann så hörs vi!

Kram Elzie